اسلاید شماره دو اسلاید اسلاید4 اسلاید5 اسلاید6 اسلاید8 اسلاید11
مطالب مرتبط اقتصاددان کوچک آرتور قلکش را می‌شکند سلمانی عمو جد چارلی و شنل جدیدش فنجانی برای هرکس تقسیم عادلانه نامه به پدر پدران غایب روایت 111 قصه «شب های شیرین» راه هنرمند فلسفه تنهایی صبح جادویی روانشناسی عزت نفس 5 زبان عشق آداب معاشرت به زبان آدمیزاد گذر از رنج جدایی و پیوند دوباره با... در جستجوی کودک فراموش شده قدرت سادگی نسخه اضطراب را بپیچید راه انسان شدن عشق، کار و منزلت مرگ در می‌زند چگونه اروین یالوم شدم چگونه بهتر و راحت تر صحبت کنیم چگونه از تنهایی لذت ببریم بدن هرگز دروغ نمی‌گوید خانواده درمانی(مفاهیم اساسی، نظریه... کتاب جامع زوج درمانی خانواده درمانی(تضمین درمان کارامد) هشت درس برای زندگی زناشویی شادتر خانواده درمانی اصول مشاوره پیش از ازدواج مجموعه 12 جلدی کتاب های کار کومن کاش پیش از طلاق میدانستم طرحواره درمانی زندگی خود را دوباره بیافرینید سوگ و داغدیدگی در کودکان و نوجوانان مشاوره و درمان سوگ شهامت زندانیان باور مهارتهای زندگی کاش قبل از ازدواج میدانستم قدرت یک زن اختلال استرس پسا رمانتیکی SOS! کمک برای والدین درمان و به سازی رابطه ها. جلد 2 درمان و به سازی رابطه ها. جلد 1 جدایی معنوی آموزش مهارت های ارتباط زناشویی مشاوره با سالمندان کاربردهای خود هیپنوتیزم درمانی چگونه عشقی را که می خواهیم بیابیم راز سایه بهتر نیست به جای دعوا با هم صحبت کنیم... کنترل خشم 11 قانون جذابیت ارتباطی سکوت تفکر، سریع و کند قدرت عادت هنر شفاف اندیشیدن چشم هایش پیوند زخم خورده آفرینش عشق دنیای شیرین بچه داری روانشناسی رنج دروغ هایی که به خود می گوییم جسم زن جان زن قصه عشق مادر کافی ازدواج بدون شکست روان درمانی و مشاوره با مسلمانان ماندن در وضعیت آخر تمرین نیروی حال نیروی حال شفای زندگی تربیت مسموم دژخیم عشق قصه درمانی عشق ویرانگر هنر درمان کتاب ماه
درمان های عجیب میلتون اریکسون

درمان های عجیب میلتون اریکسون

نویسنده: جی هلی

مترجم: مهرداد فیروزبخت

ناشر: رسا

بطور کلی دکتر میلتون اریکسون را به عنوان پیشگام هیپنوتیزم در پزشکی می شناسند. او در “درمان راهبردی”، به کمک فنون هیپنوتیزم که در آنها گاه از خلسه استفاده می کرد و گاه خلسه را کنار میگذاشت، به منشاء مشکلات می پرداخت و با تجویز یک رشته اقدامات عملی، زمینه بهبود سریع بیماران را فراهم می آورد.

این کتاب، نظریه های دکتر میلتون اریکسون را با استناد به ماجراهای برخی از بیمارانش و اقدامات وی برای درمان آنها بازگو می کند، به گونه ای که گاه راهکارهای او در درمان بیماران، انسان را شگفت زده می کند. اما با این همه او فقط روان پزشک و هیپنوتیزم کننده ای بود که تجربه، قوه شهود و تعقل بسیار بالایی داشت و با ظرافت خاصی از فنون خود استفاده می کرد. خوشبختانه جی هلی نگارنده این کتاب از صاحب نظران و چهره های سرشناس مبحث روان درمانی و خانواده درمانی است و ارتباط فکری و علمی بسیار نزدیکی با دکتر اریکسون داشته است. هلی در این کتاب، کارهای اریکسون را به صورت مستند و دقیق بیان می کند و در دسترس علاقمندان قرار میدهد.

او همزمان یک هیپنوتیزم کننده آزمایشگر و یک درمانگر آزمایشگر بود که ایده های حاصل از هیپنوتیزم را در  روش های درمانی خویش به کار می برد؛ کاری که از کسی انتظار انجام دادنش نمی رود اگر هم درمانگری بتواند آن را انجام دهد، مهارت هایی صریح و دقیق خواهند شد.

اکثر مردم از جمله بسیاری از متخصصان بالینی هیپنوتیزم را وضعیتی می دانند که با دیگر وضعیت های زندگی فرق دارد. آدم هایی که آموزش هیپنوتیزم کردن ندیده اند فکر می کنند هیپنوتیزم کننده می گوید، ” آرام باش ” و هیپنوتیزم شونده به خواب می رود. بعد هیپنوتیزم شونده تحت فرمان تلقین های هیپنوتیزم کننده قرار می گیرد. با از هیپنوتیزم شونده خواسته می شود به یک نور یا شی نگاه کند تا پلکهایش سنگین شوند و به خواب رود. آدم های غیر متخصص فکر می کنند تا چنین شعائری انجام نشود  هیپنوتیزم صورت نگرفته است. وقتی هیپنوتیزم شعائری قالبی در نظر گرفته می شود که به خواب رفتن جزئی از آن است، به سختی می توانیم قبول کنیم در نوعی درمان مورد استفاده قرار بگیرد که چنین کلماتی در آن بیان نمی شوند و درمانگر در آن حتی ممکن است با کل خانواده مصاحبه و گفت وگو کند.

منظور من از کلمه ” هیپنوتیزم این شعائر نیست بلکه نوعی ارتباط بین ادم هاست. میلتون اریکسون تقریبا روش های بی شماری برای القای خلسه هیپنوتیزمی داشت. وقتی کارهای او و دیگر هیپنوتیزم کنندگان معاصر را بررسی می کنیم به سختی می توانیم بگوییم رابطه هیپنوتیزمی دقیقا چه هست و چه نیست. اریکسون ممکن است از شعائر القای خلسه نیز استفاده کند ولی این کار را تحت لوای یک گفت وگو انجام میدهد بدون آن که حتی لفظ هیپنوتیزم را به کار برد.